Kontakt
Wouter Pasman Timmer- en Onderhoudsbedrijf
Buizerdstraat 35
6971 VJ Brummen
Homepage:www.wouterpasman.nl
Telefoon:+31 (0)575 474199
Fax:

Levensloopbestendigheid

Met de term levensloopbestendigheid betekent dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Wij helpen u graag om uw huis aan te passen, zodat u nog jaren veilig, comfortabel en prettig in uw huis kunt wonen. Lees hier wat wij als Timmer en onderhoud voor u kunnen betekenen.

Raab Works

Beperk het aantal niveauverschillen

Als u ouder wordt of minder valide bent zijn niveauverschillen in uw huis niet handig. Zijn er verschillende niveaus of opstapjes in uw huis? Wij helpen u graag met het verwijderen, verlagen of aanpassen van drempels, om uw huis rollator- en rolstoelvriendelijk te maken.

Goede toegankelijkheid

Natuurlijk wilt u dat uw huis goed toegankelijk blijft. Hiervoor is voldoende ruimte is essentieel. Indien nodig verbreden we gangen, deuren en zorgen we voor genoeg ruimte in de woonkamer en keuken. Een goede, veilige trap is ook noodzakelijk, met de juiste proporties en eventueel een tweede trapleuning. Hoe eenvoudiger de vorm van de trap, hoe gemakkelijker later een traplift te plaatsen is.

Denk ook aan een praktische vloer of bestrating. Een grindpad naar uw buitendeur kunnen we vervangen door tegels of een vlonder. In uw huis is een hoogpolige vloerbedekking niet ideaal, u kunt beter kiezen voor een vloer van bijvoorbeeld hout, tegels of pvc.

Veiligheid

Veiligheid wordt steeds belangrijker naarmate u ouder wordt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan op latere leeftijd ernstige gevolgen hebben. Er zijn veel eenvoudige oplossingen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Wat denkt u van antislip tegels en extra handgrepen in uw badkamer? Of een thermostaatkraan in de keuken? Een inductiekookplaat die vanzelf uitgaat is ook veiliger dan brandgevaarlijk gas.

Sommige aanpassingen kunnen we door uw hele huis doorvoeren om het levensloopbestendig te maken. Bijvoorbeeld:

  • Omgebogen deurklinken. Deze voorkomen dat u blijft haken, daarnaast verkleinen ze de kans dat u er met uw hand vanaf glijdt.
  • Voldoende brand- en rookmelders in huis, minimaal één per verdieping.
  • Het wegwerken van draden en kabels om struikelpartijen te voorkomen.

Goed voorbereid de toekomst tegemoet

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een grotere verbouwing, om uw huis optimaal aan te passen aan uw oude dag. Zo kunnen we de bijkeuken bijvoorbeeld verbouwen tot gelijkvloerse badkamer of slaapkamer. Maar ook met kleine aanpassingen gaat u al goed voorbereid de toekomst tegemoet. Hierdoor wordt de noodzaak om op zoek te gaan naar een ander huis minder groot en kunt u op uw vertrouwde plek blijven wonen.